Ons zorgaanbod
Voor advies, controles en kleine medische handelingen kunt u terecht op het assistentenspreekuur. Hieronder vindt u de tijden van het assistentenspreekuur en de handelingen die zij uitvoeren.
Maandag: 14:00 – 15:30 uur
Dinsdag: 11:00 – 12:00 uur en 14:00 – 15:30 uur
Woensdag: 11:00 – 12:00 uur en 14:00 – 15:30 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 14:00 – 15:30 uur
Wratten aan handen en voeten kunnen over het algemeen het beste behandeld worden door het aanstippen met vloeibare stikstof. We hebben continu de beschikking over een kan met vloeibare stikstof. U kunt een afspraak maken met de assistente voor het aanstippen. Houdt u er rekening mee dat hele grote wratten, die diep in het eelt liggen soms voor behandeld moeten worden met een speciale zalf. De assistente kan u hierover meer uitleggen.
De assistente kan indien gewenst uw bloeddruk opmeten, bv voor de periodieke controles bij de behandeling van hoge bloeddruk met medicamenten. U kunt hiervoor een afspraak maken.
Blaasontstekingen zijn bij vrouwen een veelvoorkomende, en meestal niet zo’n ernstige kwaal, die echter wel zeer hinderlijk kan zijn; veel plassen, vooral vaak kleine beetjes, en/of een branderige plas zijn kenmerkende verschijnselen. Soms komen er ook koorts en “niet lekker” voelen bij.
Als u denkt dat u een blaasontsteking heeft, lever dan voor 10.00 uur een potje met ochtendurine in voor onderzoek. Neem bv een schoongewassen jampot om de plas in op te vangen. Bij voorkeur de eerste urine van de dag. Was uw uitwendige geslachtsdelen vooraf met water en een washand, spreid de schaamlippen, en laat het eerste beetje weglopen. Direct het potje sluiten, naam en geboortedatum erop zetten en inleveren bij de praktijk. Als dat niet meteen lukt, svp bewaren in de koelkast. Na 11u belt de assistente u over de uitslag en het verdere beleid. Er is dan in overleg met de arts besproken wat voor u de beste behandeling is.
Urineweginfecties bij kinderen en mannen zijn veel zeldzamer, maar ernstiger. Deze patiënten willen we graag op het spreekuur zien.
Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker. Om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium op te sporen, is er door de overheid een programma voor screening opgezet.
Wat is het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker?
Met dit bevolkingsonderzoek kijken we of u risico heeft op de ziekte baarmoederhalskanker. Door dit op tijd te ontdekken, kan baarmoederhalskanker voorkomen worden. Meedoen is gratis. U kiest zelf of u meedoet. Dit onderzoek is voor alle vrouwen tussen de 30 en 60 jaar.
Voor wie is het bevolkingsonderzoek?
Vrouwen tussen de 30 en 60 jaar krijgen een uitnodiging. U ontvangt een uitnodiging als u 30, 35, 40, 50 en 60 jaar bent. Als u eerder niet hebt meegedaan. Of als uit een vorig onderzoek blijkt dat het nodig is, krijgt u ook een uitnodiging als u 45 en 55 jaar bent.
Binnen 4 weken na je afspraak ontvang je thuis een brief met de uitslag van het uitstrijkje. Het wachten op de uitslag kan spannend zijn.
Oorproppen (cerumen) zijn de belangrijkste oorzaak van plotselinge doofheid. Maak, als u denkt dat u een oorprop heeft, een afspraak met de assistente om deze uit te laten spuiten. Vaak gaat dat makkelijker als u twee dagen van te voren af en toe het oor indruppelt met lauw water. Het hoeft niet meer met olie!
Injecties, zoals bijvoorbeeld de prikpil, vitamine B12 of tetanusprofylaxe worden door de assistente gegeven. U kunt hiervoor een afspraak maken.
Kleine chirurgische ingrepen
Kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van
moedervlekken, kunnen in de meeste gevallen door de huisarts zelf gedaan worden. Meestal wordt het uitgesneden weefsel opgestuurd naar het laboratorium voor nader onderzoek, zodat zekerheid verkregen wordt over de diagnose.
Als u voor een kleine ingreep in aanmerking wilt komen, zien we u graag van te voren op het spreekuur. Dan kan er gelijk een afspraak gemaakt worden voor de eigenlijke ingreep.
Plaatsen van een spiraaltje
Mocht u overwegen een spiraaltje als anticonceptie te willen, neemt u dan contact op met de praktijk . Vaak is het wenselijk om eerst voor een gesprek op het spreekuur te komen bij de arts.
Het plaatsen van een spiraaltje kan in de meeste gevallen door de huisarts gedaan worden, dit gaat altijd op van te voren in geplande afspraak omdat we hier graag de tijd voor nemen.
Lees hier (opent in nieuw tabblad) meer over een hormoonspiraal.
Kinderen en volwassenen met een medische indicatie voor de griepprik en voor mensen van 60 jaar en ouder ontvangen ieder jaar in oktober of november een uitnodiging van de huisarts voor de griepprik. De griepprik wordt gratis aangeboden aan deze groep kinderen en volwassenen.